Kazahstan creează o platformă online pentru comerțul en-gros în regiunea Asiei Centrale

Antreprenorii din statele membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) vor dispune de un nou centru de distribuție a mărfurilor din regiunea Asiei Centrale în Almaty, Kazahstan, urmând ca alte centre logistice să fie amplasate în Astana și Atyrau. Deschiderea centrelor face parte dintr-un proiect mai larg de formare a unui sistem de distribuție a mărfurilor în regiunea Asiei Centrale, demarat de Asociația Națională a Întreprinderilor Comerciale a Kazahstanului împreună cu partenerii din Kârgâzstan. Proiectul presupune ca toate procedurile, de la comandă la plată, să fie executate în mediul online, fapt ce va facilita tranzacțiile comerciale.

Centrul de distribuție din Almaty a fost inaugurat pe 18 august 2017, fiind construit pe o suprafață de 11 hectare, și dispune de 30.000m2 de spații comerciale, urmând a fi deschise și centrele din Astana și Atyrau.

Sistemul de distribuție a mărfurilor din Asia Centrală va conduce la scăderea prețurilor, combaterea economiei subterane și va ajuta întreprinderile să își planifice mai bine activitatea, conform declarației președintelui Asociației Kârgâze a Piețelor, Comerțului și Serviciilor, Serghei Ponomaryov. Acesta a adăugat că sistemul se va concentra pe e-commerce și a  oferit exemple de centre de distribuție ce au avut încasări care au ajuns la 150 de miliarde dolari americani pe an.

Până la data curentă și-au confirmat interesul pentru proiect Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan și China, dar și state din Europa precum Serbia, Turcia și Germania.

Published by Chamber of Commerce and Industry Romania-Turkmenistan

The Chamber of Commerce and Industry Romania-Turkmenistan (CCIRom-Tkm) is a non-governmental organization of public utility, autonomous and apolitical, founded in 2009 to promote the economic cooperation between Romania, Turkmenistan and other countries in the Central Asian region.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: