Cea de-a XXII-a Expoziție și Conferință Internațională «Petrol și Gaze din Turkmenistan-2017» va fi organizată în Ashgabat în luna noiembrie

Ministerul Industriei Petrolului și Gazelor și al Resurselor Minerale din Turkmenistan organizează, alături de Camera de Comerț și Industrie a Turkmenistanului și de Turkmennebit (companie petrolieră de stat), cea de-a XXII-a ediție a Expoziției și Conferinței Internaționale «Petrol și Gaze din Turkmenistan-2017» (en.: XXII International Exhibition and Conference «Oil and Gas of Turkmenistan-2017») Evenimentul va avea loc în perioada 2-4 noiembrie 2017 la Ashgabat, capitala Turkmenistanului, și se va desfășura în clădirea Camerei de Comerț și Industrie a Turkmenistanului. Seria de activități va reuni expozanți din diferite domenii ale industriei, precum geofizică și geologie, servicii de forare, echipamente și servicii pentru câmpurile petroliere și de gaze naturale; o listă extinsă este prezentată pe website-ul expoziției.

Cel mai recent raport post-eveniment menționează faptul că în anul 2016 au participat 87 de companii din 21 de țări. În plus față de expozanții turkmeni, ce au constituit 35% din numărul total, principalele țări reprezentate la expoziție au fost Rusia (15%), China (14%) și Germania (7%), fiind prezenți 1560 de vizitatori internaționali și oficiali ai guvernului turkmen. Organizatorii estimează că în acest an își vor expune produsele și serviciile 150 de participanți.

În ceea ce privește conferința din cadrul evenimentului, aceasta se va desfășura în aceeași locație în perioada 2-3 noiembrie 2017. Raportul post-eveniment menționează că în anul 2016 au participat la conferință aproximativ 620 de persoane. Conform website-ului oficial, în 2017 urmează să fie prezenți nouă lectori din domeniul petrolului și gazelor, iar taxa de participare va fi de 1895 de lire sterline.

Conferința își propune să încurajeze investițiile și cooperarea internațională pentru dezvoltarea industriei petrolului și gazelor din Turkmenistan și să creeze o platformă prin care toți participanții să poată stabili contacte de afaceri reciproc avantajoase. De asemenea, website-ul expoziției menționează că dezvoltarea industriei petrolului și gazelor reprezintă o prioritate în politicile publice ale Turkmenistanului, implementarea eficientă a acesteia fiind corelată atât cu cooperarea regională și internațională, cât și cu dezvoltarea de parteneriate reciproc avantajoase între sectorul public și cel privat.

Published by Chamber of Commerce and Industry Romania-Turkmenistan

The Chamber of Commerce and Industry Romania-Turkmenistan (CCIRom-Tkm) is a non-governmental organization of public utility, autonomous and apolitical, founded in 2009 to promote the economic cooperation between Romania, Turkmenistan and other countries in the Central Asian region.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: